dijous, 26 de novembre del 2009

Superior Sant Joan

Este dimecres hem parlat de les característiques dels textos convesacionals. Hem escoltat diverses converses i hem analitzat si eren diàlegs eficients, què hi havia de correcte i d'incorrecte...
Hem vist el vídeo "Com naix una paraula". A partir d'este vídeo heu de fer la pròxima redacció. Podeu parlar sobre allò que us haja cridat l'atenció, quines paraules de moda coneixeu, quines paraules han desaparegut, paraules que us agraden i que us desagraden... (de qualsevol idioma). El tema és bastant ampli, per tant, us done un poc de llibertat d'enfocar-lo com vulgueu.

Hem corregit el text de la p.51. Us he enviat per correu la correcció de la resta d'exercicis de la unitat 2. Si teniu dubtes sobre les correccions, us convide a formular-los ací, en el vostre bloc.

dijous, 19 de novembre del 2009

MITJÀ DE SANT JOAN

AVÍS PER A TOTS I TOTES ELS/LES ESTUDIANTS DEL CURS DE VALENCIÀ MITJÀ DE SANT JOAN:

LA SESSIÓ DE HUI DIJOUS 19 DE NOVEMBRE S'HA SUSPÉS PER MALALTIA.

He esperat fins a l'últim moment abans de comunicar-vos-ho, perquè hui em veia capaç, tot i la grip, de fer la classe. Però no ha estat possible: no m'ha donat cap treva. Disculpeu-me, i no us preocupeu per la sessiu de hui, ja que al llarg del mes de desembre la recuperarem.
De moment, podeu fer el treball proposat per al grup d'Elx. Bon cap de setmana.

dimecres, 18 de novembre del 2009

MITJÀ D'ELX

Espere de tot cor que haja estat una vesprada ben profitosa. Tot seguit us propose una sèrie d'activitats que podeu treballar abans de la propera sessió:
1. Unitat 6. Doblets lèxics, p. 69 i 70.
2. Unitat 6. Barbarismes, p. 76.
3. Unitat 12. Exercicis de repàs, p. 191, 192, 195 i 196.
4. Annex. p. 12, ex. 8 i p. 13, ex. 6 i 7.
5. Lectura del text de Carme Miquel, "Món adolescent". Després féu-ne un resum o un comentari.
6. En l'enllaç que us suggerisc hi ha un text interessant sobre el futur del llibre. Després de llegir-lo en podeu fer una traducció parcial o total.

Bona setmana i bon descans!

ELPAIS.com - Sólo Texto - La tirada ha muerto, ¡viva el libro!

Faena Superior Sant Joan

Hem acabat la teoria de la unitat 2. Hui hem corregit els exercicis de les pàgines 47 i 48 i hem explicat les formes no personals del verb (p.40-42) i les perífrasis verbals (p.42-46).
Per a la setmana que ve haureu de fer els exercicis 5, 6 i 7 (p.48-49), la pràctica 3 (p.51) i la pràctica 2 amb ajuda del traductor SALT (p.50).
També hem llegit un fragment de l'obra de teatre Ací no paga ni déu de Dario Fo. Heu de buscar les marques d'oralitat i col·loquialitat que apareixen al text.
Ja sabeu que si esteu ansiosos per fer redaccions, en la pàgina 50 en teniu dues propostes (és opcional).

dimarts, 17 de novembre del 2009

MITJÀ D'ELX

Com que ara no tindreu profe, us suggerisc unes miniclasses amb una "profe" per resoldre alguns dubtes: http://www.tv3.cat/programa/30005/Tinc-un-dubte . Vegeu-ne els vídeos.

MITJÀ D'ELX

AVÍS PER A TOTS I TOTES ELS/LES ESTUDIANTS DEL CURS DE NIVELL MITJÀ D'ELX:

LA SESSIÓ DE DEMÀ DIMECRES 18 DE NOVEMBRE S'HA SUSPÉS.

Com diu un refrany popular, "L'home proposa i Déu disposa". Ho sent molt, però la sessió de demà l'he hagut de suspendre, ja que sembla que la grip no perdona. Però, tot i que no hi haurà una classe presencial, sí que n'hi haurà una a distància. Demà penjaré en el blog la feina prevista. A banda, us proposaré recuperar més endavant la classe perduda. Per favor, comuniqueu-ho als vostres companys. Gràcies!

divendres, 13 de novembre del 2009

MITJÀ D'ELX

6a sessió (11/11/09). FEINA FETA: Hem fet un dictat (núm 2). Lectura d'un text ("La butxaca màgica", de Feliu Ventura) i conversa. Correcció de l'exercici d'accentuació i dièresi de la fotocòpia, només les 2 primeres columnes. He començat l'explicació de la Unitat 3: regles d'ús de l'apòstrof i excepcions i hem fet un exercici. FEINA PER FER: Cal fer les altres tres columnes de l'exercici d'accents i dièresi de la fotocòpia. També cal fer els exercicis d'apostrofació del llibre. Pendents de correcció: 2 exercicis de"mots comodí" relatius a BO i un altre a ROÍN. Unitat 12 hi ha un exercici de repàs de verbs. Redacció: Els llibres. Us suggerisc visiteu aquesta web sobre els e-book: http://www.tv3.cat/videos/1621849

dijous, 12 de novembre del 2009

MITJÀ DE SANT JOAN

6a sessió (12/11/09). FEINA FETA: Hem fet un dictat (núm 2). Lectura d'un text ("La butxaca màgica", de Feliu Ventura) i conversa. Correcció de l'exercici d'accentuació i dièresi de la fotocòpia. He començat l'explicació de la Unitat 2 (Les grafies): hem vist els principals casos de divergència vocàlica i l'ús de la essa sorda i la essa sonoroa.
FEINA PER FER: Cal fer l'exercici d'accents de la fotocòpia, a més dels exercicis de la Unitat 1. Exercicis de vocalisme (unitat 2) i de la essa sonora i sorda. Pendents de correcció: 2 exercicis de"mots comodí" relatius a BO i un altre a ROÍN. Unitat 12 hi ha un exercici de repàs de verbs. Redacció: Els llibres.
Us suggerisc visiteu aquesta web sobre els e-book:
http://www.tv3.cat/videos/1621849

La informàtica

Curs Superior Sant Joan.

Si feu clic en els següents enllaços, podreu tornar a veure els vídeos relacionats amb el vocabulari de la informàtica.
Vídeo 1.
Vídeo 2.

dimecres, 11 de novembre del 2009

Faena Superior Sant Joan

Hui hem treballat els verbs transitius i intransitius, pronominals i no pronominals (pàgs. 35-40) i hem fet l'exercici 1 de la pàg. 46. Per a la setmana que ve cal fer els exercicis 2, 3 i 4 (pàgs. 47-48).
A més, hem revisat el vocabulari de la informàtica amb uns vídeos i un debat sobre els avantatges i inconveniets d'internet.

IMPORTANT: el dimecres 25 de novembre la nostra aula serà la 9.

dilluns, 9 de novembre del 2009

MITJÀ DE SANT JOAN

5a sessió (5/11/09). FEINA FETA: He repartit un model d'examen de Grau Mitjà de la Junta Qualificadora. Després comentari general dels principals consells per a l'expressió oral (Unitat 15). Els suggeriments i consells per a l'expressió escrita es troben en la unitat 14 del llibre (a casa vostra en podeu fer una lectura per tal de tenir-los en compte a l'hora d'escriure textos de tota mena en valencià). Explicació i pràctica de la dièresi (Regles, excepcions i ús sistemàtic), Unitat 1. De l'annex que hi ha després dels textos, hem practicat les frases fetes amb un exercici (p. 8). FEINA PER FER: Hi ha un full per a practicar l'accentuació i la dièresi (llevat de les 2 primeres columnes, la resta per a la propera sessió). Hi ha 2 exercicis de"mots comodí" relatius a BO i un altre a ROÍN per a casa. En la unitat 12 hi ha un exercici de repàs de verbs. Redacció: La convivència amb els veïns/ Turisme rural o turisme urbà?

Superior Sant Joan

L'últim dia vam acabar la unitat 1. Vam fer la correcció d'un text i una activitat oral. També vaig explicar com usar el programa SALT mitjançant la traducció del text "Plataforma 10 minutos" que hi ha en este tema. Esta activitat, bàsicament era per a mostrar-vos quins errors freqüents us podeu trobar quan useu un traductor automàtic i com els heu de corregir. No hi ha faena per a casa, únicament, de forma voluntària podeu fer una de les redaccions que us proposa el quadern.

dimecres, 4 de novembre del 2009

MITJÀ D'ELX

5a sessió (4/11/09). FEINA FETA: Visió i comentari general dels principals consells per a l'expressió oral (Unitat 15). Els suggeriments i consells per a l'expressió escrita es troben en la unitat 14 del llibre (a casa vostra en podeu fer una lectura per tal de tenir-los en compte a l'hora d'escriure). Explicació i pràctica de la dièresi (Regles, excepcions i ús sistemàtic), Unitat 1. De l'annex que hi ha després dels textos, hem fet l'excercici de "mots comodí" relatiu a BO, i n'hi ha un altre (el de ROÍN) per a casa. També hem practicat les frases fetes amb un exercici (p. 8). FEINA PER FER: Hi ha un full per a practicar l'accentuació i la dièresi (2 columnes per a la propera sessió). En la unitat 12 hi ha un exercici de repàs de verbs. Redacció: La convivència amb els veïns/ Turisme rural o turisme urbà?

diumenge, 1 de novembre del 2009

Correcció exercicis repàs Superior Sant Joan

1. accent i dièresi
a) fàbrica, perquè, s’arruïnat, associació, atribuït b) Ucraïna, pòdium c) és, témer, rèptils d) fluïdesa e) açò, però, intuïres f) agraïa, cafeïna g) entrepà, café h) visità, néta

2. vocalisme i consonantisme
a) tinc, set, líquid, fàstic b) mitjans, mitges c) l’enyorança, meravelles d) posa, setrill, cassola e) avaria, assassí f) pissarra, classe g) extingir, salvatge h) col·locat, sol·licitud, tobarà

3. verbs
a) rebrem b) aprén c) comés d) exclòs e) escriviu f) faça g) pares h) trac i) recorregueres

4. relatius
a) que b) amb què/de què/amb el qual/del qual c) a qui/al qual d) que e) que
f) on h) a què/al qual i) de què/del qual j) perquè/pel qual

5. Correcció de frases.
a) cadascun/cada un b) Diumenge... en un poble c) bastants maldecaps d) cap restaurant e) correcta f) gens de farina g) no ha donat cap solució h) correcta i) la resta esperaren

6. Pronoms
a. poseu-los-hi b. li la portes c. t’ho vaig dir d. els ho vas comentar e. li’n dónes
f. n’ha parlat g. torna-li’l h. els en portarà i. li ho ensenyes j. ho és