dissabte, 28 de febrer del 2015

Noves mesures de seguretat als aeroports

Aparells com planxes i assecadors de cabells i joguines amb piles s'hauran de revisar per separat als aeroports

Una nova norma de seguretat als aeroports obliga a fer un control aleatori dels equipatges de mà i a extreure i mostrar tots els aparells electrònics, elèctrics o amb piles que portin els passatgers
 

dilluns, 23 de febrer del 2015

Els polítics valencians i la llengua

Diverses vegades hem vist com els nostres governants han mostrat el seu rebuig per la llengua, bé qualificant-la com a "defecte", negant sense arguments seriosos la unitat de la llengua i, com no, no sabent ni parlar-lo ni el propi president. L'últim despropòsit ens arriba de Rita Barberà. 


Què opineu?

dimecres, 18 de febrer del 2015

A volar, se n'aprén volant



La gavina no necessita saber volar per a decidir alçar el vol perquè, 
a volar, se n'aprén volant.
Les persones tampoc necessitem un gran nivell d'una llengua per a decidir fer-ne ús perquè, 
a parlar, se n'aprén parlant.
I així amb tot en la vida, amb qualsevol repte que et proposes.

divendres, 13 de febrer del 2015

Només era maquillatge

Uma Thurman: 'A ningú no li va agradar el meu maquillatge'

En una entrevista, l'actriu atribueix el canvi d'imatge al maquillatge · El canvi d'estètica ha mogut un gran rebombori a la xarxa.
(llegeix la notícia en Vilaweb)

Descarrega't l'APP del diccionari normatiu


El Diccionari normatiu valencià (DNV), aprovat fa poc més d’un any per l’Acadèmia Valenciana de la Llengua, compta des de hui amb una versió per a telefonia mòbil compatible amb els sistemes operatius Android i IOS, aplicacions que ja estan disponibles per a tots els usuaris en les botigues virtuals de Play Store i Apple Store.

dijous, 12 de febrer del 2015

25 anys de Bola de Drac

'Bola de drac', 25 anys en català: el primer capítol

El 15 de febrer de 1990 Televisió de Catalunya va emetre el primer capítol de la mítica sèrie de dibuixos animats

Aquest diumenge farà vint-i-cinc anys que es va emetre el primer episodi en català de 'Bola de drac', la sèrie de dibuixos animats que ha marcat més d'una generació. El mes de febrer de 1990 es va emetre el primer capítol de la sèrie a Televisió de Catalunya, i uns mesos més tard va arribar a Ràdio Televisió Valenciana. De bon començament, va tenir un gran èxit d'audiència, tot i que d'entrada se'n van emetre tan sols els primers vint-i-sis capítols de la primera temporada.
(continua llegint l'article complet en Vilaweb)
http://www.vilaweb.cat/noticia/4230769/20150209/bola-drac-25-anys-catala-primer-capitol.html

Sobre "espatllar-se"

Si a hores d’ara no sabeu que Uma Thurman s’ha operat és perquè no teniu accés a internet i, en aquest cas, és altament improbable que estigueu llegint això, de manera que donaré per fet que heu vist les fotos, heu llegit els comentaris que se’n foten, us heu horroritzat del fet que “una dona tan maca” “s’hagi fet això a la cara”.
(continua llegit l'article ACÍ)

3+2: la nova política del despotisme

3+2: la nova política del despotisme

DE L'HORTA ESTANT
07/02/15 07:52 - Ferran Suay -

La nova cacicada del Ministeri d'Educació consisteix a imposar (com ja és habitual, per decret, que és la manera més antidemocràtica de governar) una nova reforma del sistema d'estudis universitaris, que es basa en tornar a l'antic 3+2.
I sí, he dit ‘tornar', perquè, com explica molt bé el professor Vicent J. Martínez, és això el que es feia a les llicenciatures prèvies al pla actualment vigent, conegut com el Pla Bolonya, que estableix graus de quatre anys i especialitzacions (màsters) d'un any (4+1).

(llegeix l'article en El Punt Avui)