divendres, 4 de març del 2016

JQCV: més bonificacions en les taxes i més centres d'examen

 El ple de la JQCV acosta el nivell superior a totes les comarques valencianes i augmenta les bonificacions sobre la taxa d'inscripció
El ple de la Junta Qualificadora de Coneixements de Valencià s'ha reunit hui per tal d'aprovar el calendari i els tribunals de les proves de 2016. A més d'aquesta aprovació s'han acordat novetats per a aquests exàmens, que seran els últims abans de la modificació de les proves d'avaluació de coneixements de valencià, prevista per a 2017, en la qual s'adaptaran les proves al Marc Europeu Comú de Referència de les Llengües i tindran un enfocament més comunicatiu.

En primer lloc, cal destacar l'estabilització de la taxa d'accés a la prova a més de l'augment per bonificacions per diverses circumstàncies. Quedaran exempts del pagament de la prova: els membres de família nombrosa de caràcter especial, les monoparentals de caràcter especial i les víctimes d'actes de violència contra la dona.
A més, es beneficiaran d'una bonificació del 50%: les persones que acrediten una discapacitat igual o superior al 33%, els membres de família nombrosa de categoria general i les monoparentals de la mateixa categoria. A més, el pagament dels drets d'examen dóna el dret de tornar a examinar-se del mateix nivell al segon període.
Com a novetat d'aquest any hi ha la intenció d'obrir la matrícula per a la segona convocatòria de tots els nivells d'exàmens. Enguany, a més, s'ha ampliat el nombre de seus que oferiran el nivell superior fins a la seua totalitat, a fi d'evitar que els aspirants de les comarques castellanoparlants hagen de desplaçar-se per tal d'examinar-se. Aquestes noves seus per al nivell superior són Orihuela, Buñol, Villena i Segorbe.