divendres, 7 de desembre del 2012

Messi també defensa el català

El jugador del FC Barcelona Leo Messi ha defensat avui la llengua i la immersió lingüística. L'endemà de patir una lesió en el partit amb el Benfica, Messi ha participat en un acte publicitari, en el qual ha declarat als periodistes: 'Des que vaig arribar, he estudiat i crescut en català, i no he tingut cap problema. Aquí cal agregar'.
Les paraules de Messi s'afegeixen a les d'altres jugadors, com Carles Puyol, l'entrenador Tito VIlanova, i les del mateix club, que va fer un comunicat en defensa de la immersió lingüística.
Carles Puyol va fer dimarts un piulet amb l'etiqueta #wertgonya per expressar indignació contra la reforma educativa proposada pel ministre Wert. També va fer servir l'etiqueta #somescola, de suport a aquesta plataforma i en favor de la immersió lingüística. Ahir, després del partit amb el Benfica, va explicar que havia rebut moltes crítiques pel piulet, però que s'hi refermava. 'M'han atacat molt dient que parlo de política. No parlo de política, defenso la nostra cultura i la nostra llengua.’
Per la seva banda, Tito Vilanova es va referir ahir a l'ofensiva contra l'escola en català del govern espanyol. 'Quan era petit, vaig estudiar-ho tot en castellà menys una assignatura. Si torna a passar això, tornarem trenta anys enrere. Hem d'obrir-nos, i com més idiomes parlem, millor. No podem tornar trenta anys enrere.'
(font: Vilaweb)

2 comentaris:

Anònim ha dit...

Una pregunta, si aquest bloc tracta sobre el valencià perqué parles de defensar el català?

M.Àngels Soler ha dit...

Perquè són la mateixa llengua. Esta notícia està relacionada amb el nou esborrany de la LOMQE, en el qual les comunitats amb llengües cooficials, la llengua pròpia passa a un segon plànol en l'educació. D'aquesta manera no es garanteix que l'alumnat acabe els estudis coneixent la llengua pròpia.
En qualsevol cas, qualsevol llengua que reba un atac semblant mereix una defensa, no creus?