dimecres, 22 de juliol de 2015

La gran calorada se'n va i els ruixats es queden

Néstor Gómez  (TV3)

La massa d'aire tan càlid que ens ha acompanyat durant l'últim mes, amb onades de calor incloses, es retira. Les temperatures a 850 hPa baixaran dels 20 ºC i es recuperaran valors més normals per aquestes dates. Nou dia de tempestes.

Del sol als ruixats
Aquest serà el viatge que farà cada dia el temps. Els ruixats intensos i les tempestes de la matinada de les comarques de Girona i Barcelona marxaran i el matí serà molt assolellat. La inestabilitat s'albirarà a mig matí sobre les muntanyes, quan creixeran els primers cúmuls testimonials i inofensius. Aquests núvols creixeran amb força i descarregaran ruixats i tempestes al Pirineu, sobretot al gironí i comarques properes. L'espetec d'aigua pot ser puntualment intens, amb tempesta i acompanyat de calamarsa. Allà on descarregui la pluja, hi haurà temperatura i refrescarà.
La calor continuarà ben viva, però allunyada dels valors més extrems dels darrers dies de 38 i 39 ºC. Les màximes més altes rondaran els 36 ºC a les comarques de l'interior, en especial, a la plana de Lleida. La tendència al descens de les temperatures persistirà durant els següents dies, fins arribar al cap de setmana, en què la calor serà més agradable i sense xafogor, tant de dia com de nit.