dijous, 7 de març del 2013

48 sentències avalen la unitat de la llengua, els polítics s'entesten en la seua ignorància

La justícia torna a reconèixer que el títol de Filologia Catalana acredita tenir coneixements de valencià

Un jutjat dóna la raó a Acció Cultural del País Valencià i avala el títol universitari per demostrar els coneixements de valencià en les proves d'accés al professorat del 2009


El Tribunal Superior de Justícia (TSJ) valencià ha donat la raó a Acció Cultural del País Valencià (ACPV) en el seu recurs contra una ordre de la conselleria d'Educació que no reconeixia el títol de Filologia Catalana per acreditar "coneixements de valencià" en les proves d'accés al professorat de l'any 2009.
Segons un comunicat enviat per l'entitat aquest dijous, el tribunal valencià ha declarat nuls els annexos a què es referia el recurs, ja que la qüestió ha estat reiteradament resolta a través de diverses sentències que avalen el caràcter acreditatiu d'aquest títol universitari. ACPV ha manifestat la seva satisfacció alhora que denuncia l'intent del govern valencià "de polititzar la llengua, negar l'evidència científica i crear un conflicte artificial".
(vés a la notícia completa)
Segons que ha informat ACPV a través d'un comunicat, les ordres recorregudes corresponen al 15 de maig del 2009, quan el Diari Oficial de la Comunitat Valenciana va publicar provés d'accés al professorat de Secundària, Escoles Oficials d'Idiomes i Formació Professional. Acció Cultural del País Valencià (ACPV) ha dit que va decidir d'interposar un recurs per "defensa de la democràcia i dels límits del poder, perquè un poder polític no té autoritat per qüestionar els consensos científics i acadèmics, i acceptar-ho seria tornar a temps passats en els quals la ciència estava sotmesa a l'arbitrarietat del poder".
En altre sentit, l'entitat assenyala que base de la raó de ser d'ACPV, és "la defensa i afirmació de la unitat de la llengua catalana, tant des del punt de vista filològic com legal, ja que tanta validesa legal té la denominació de "valencià" com la de "català" per referir-se a la llengua pròpia dels valencians".

(Més informació sobre la sentència)