dimecres, 6 de març de 2013

Enllaçats per la llengua

Us convoquem amb la col·laboració de la resta d'entitats il·licitanes (IECBV, Joves d'Elx, Casal Jaume I , Xiquets d'Elx i Tempir) a realitzar una cadena humana que envolte l'Ajuntament d'Elx el dissabte 9 de març a les 12.00 h. Veniu a l'acte amb la samarreta #esElx. Hem de visibilitzar el desig de viure plenament en valencià a tot el país, al migjorn valencià i a Elx. Ens unim a tots els altres enllaçats que també es concentraran eixe dia a la resta del domini lingüístic. Us hi esperem!


ENLLAÇATS PER LA LLENGUA
, és una campanya activa en defensa de la llengua catalana, la qual iniciem en l’àmbit dels Països Catalans per establir lligams d’actuació continuada.
La primera acció se centrarà en diverses accions i mobilitzacions que tindran lloc al voltant del 9 de març amb el lema unitari de la campanya i en diverses poblacions de tots els territoris.
Els darrers mesos s’han succeït atacs sistemàtics contra la nostra llengua arreu del territori, en l’àmbit dels mitjans de comunicació, en l’àmbit de l’Administració Pública i, finalment, en l’àmbit del sistema educatiu, on el català havia avançat més en els darrers anys.
ENLLAÇATS PER LA LLENGUA, proposta nascuda a les Illes enfront dels intents de minoritzar el català a les escoles i les Administracions públiques, és avui una expressió que ens convoca a la unitat en la defensa de la llengua que ens és pròpia, més enllà de les Illes: també a la Franja, a la Catalunya Nord, al País Valencià i al Principat de Catalunya.
Amb aquest lema, doncs, hem convocat el dia 9 de març a una jornada general d’acció per la llengua, amb mobilitzacions i enllaçades i simultànies.
 
Organitzacions promotores: ACCIÓ CULTURAL DEL PAÍS VALENCIÀ, ACCIÓ CULTURAL DE MENORCA, ACCIÓ CULTURAL PAÏSOS CATALANS, AMICS DE LA BRESSOLA, APLEC, ASSEMBLEA DE MESTRES I PROFESSORS EN CATALÀ - Illes Balears, CASTELLÓ PER LA LLENGUA, CCOO – País Valencià, CCOO Catalunya – Educació, CIEMEN, COAPA (Illes Balears), CONFEDERACIÓ GONZALO ANAYA, COORDINADORA OBRERA SINDICAL, EL TEMPIR D'ELX, ENLLAÇATS NO ACATEM, ESCOLA VALENCIANA, FAPA (Balears i Pitiüses), FAPA - València, FEDERACIÓ D’ESCOLES VALENCIANES, FEDERACIÓ D’ORGANITZACIONS PER LA LLENGUA CATALANA, FEDERACIÓ LLULL, INTERSINDICAL-CSC, ILLENCS PEL CATALÀ, MOVIMENT D’ESCOLES MALLORQUINES, MOVIMENT DE RENOVACIÓ PEDAGÒGICA (Balears i Pitiüses), MOVIMENT DE RENOVACIÓ PEDAGÒGICA (Principat), MOVIMENT FRANJOLÍ PER LA LLENGUA, OBRA CULTURAL BALEAR, PDD - PLATAFORMA PEL DRET A DECIDIR, PLATAFORMA PER LA LLENGUA, REVOLTA, SINDICAT D'ESTUDIANTS DELS PAÏSOS CATALANS, STEI-i – INTERSINDICAL BALEARS, STEPV - INTERSINDICAL PAÍS VALENCIÀ, TALLERS PER LA LLENGUA, TROBADA SAFOR, UGT – País Valencià, USTEC-STEs – INTERSINDICAL PRINCIPAT, XARXA D’ENTITATS