dilluns, 21 de febrer del 2011

Superior Sant Joan

Durant l'última classe vam llegir la rondalla d'Enric Valor L'esclafamuntanyes i vam fer els exercicis de vocabulari (p.135) i vam fer un test de repàs general.
A casa heu de fer els exercicis de les pàgines 148-151 i 160.
 A més, la nostra companya Pepa va contar la rondalla de Peret i Margariteta. Us animeu a contar una rondalla? Ací teniu una versió de la rondalla que vam escoltar dijous passat:


Açò eren Peret i Margariteta, dos germanets que vivien amb el seu pare i la seua madrastra. Un dia la madrastra estava fent el dinar i va enviar a Margariteta a buscar julivert. Mentre Margariteta estava fora la roïna madrastra va asasinar a Peret i el posà a l'olla. Quan Margariteta va tornar, li va dir que Peret no estava i quan va arribar el pare es van posar a dinar. Quan acabaren de dinar Margariteta va anar al rebost i es va trobar el cap del seu germà i s'adonà que se l'havien menjat.
"Ai el meu Peret!"- plorava Margariteta
"Ai el meu Peret" -repetia una i altra volta.
Margariteta va agafar tots el ossets del seu germà i els va enterrar al pati de casa. Al cap de pocs dies un peral va brotar de la terra. Peret era ara un peral i per sempre Margariteta i ell estaran junts i aquesta mai més tornarà a patir fam.