divendres, 15 d’octubre del 2010

MITJÀ DE SANT JOAN

Sessió 1 (14/10/10). Després de fer un recordatori d'allò més rellevant de la sessió de presentació, he repartit la prova de nivell corregida i n'hem revisat els exercicis de pronoms febles i de verbs. Tot seguit hem encetat la unitat 7 (La flexió verbal): hem vist la 1a conjugació (-ar), que es caracteritza perquè tots els verbs són regulars, llevat d'ANAR i ESTAR; pel que fa a la 2a conj. (-er / -re)
he explicat els verbs regulars (PERDRE i p, t, c, b, m)i el grup de verbs velaritzats (I): -ndre, -ldre, -nyer, -ure i córrer, poder, voler, dir, dur, conéixer, paréixer, tindre, vindre). Hem fet 1 exercici de verbS del llibre (ex.1 p.105) i hem corregit un dels fulls de verbs.
Per últim, hem vist alguns dels enllaços més interessants del blog i un vídeo sobre com naix una paraula (http://www.tv3.cat/videos/219870453/Les-paraules-noves#).
FEINA PER FER: Redacció 2 ("Les sectes com a fenomen social" o "L'alimentació i la salut: van sempre juntes?"), un full fotocopiat de verbs, exercicis de verbs del llibre (des de p. 105 fins a p. 112).