dilluns, 11 de juny del 2018

Contra les llengües

Lliris Picó Carbonell

Contra les llengües

He de dir-vos que aquesta setmana pensava permetre'm el luxe i el caprici de compartir amb vosaltres un text una mica més literari del que us file habitualment, perquè després de tot el curs redactant ressenyes i preparant classes teòriques, a una li ve de gust recordar que en altres temps ha fet literatura. Tanmateix ja sabeu que la llengua em perd, en molts sentits... I és que, de fet, no sé si deu ser perquè vaig fent anys, de vegades em costa controlar-la, com ara fa uns dies en què, al mercat estant, unes senyores se m'acostaren per demanar-me "una firma contra el valenciano" [SIC]. Així, sense el més mínim pudor, sense cap empatia. 
(llegiu l'article sencer ací)
Font: Diari La Veu

4 comentaris:

luis ha dit...

Le pedirían una firma contra la imposición del valenciano, o mejor dicho del catalán, en detrimento del español. Miente usted como un bellaco porque a mi también me lo pidieron.
Como siempre los intolerantes se convocan como víctimas.

mariangelssoler ha dit...

T'imagines una recollida de firmes contra la "imposició del castellà"? Doncs és el mateix.

Anònim ha dit...

La imaginación es infinita, pero no me puede argumentar de forma tan pobre. Donde nunca se ha hablado castellano y nunca se hablará, no es de recibo y con mis impuestos que se imponga el valenciano. No forma parte de nuestra cultura; así de sencillo. A usted le vendrá de "perlas", porque de eso se sustenta, pero para el resto es un incordio. No pidan respeto si después ustedes no respetan. Así de sencillo.
Pero no perdamos el tiempo con discusiones tan divergentes. Saludos

Anònim ha dit...

Com que el valencià no forma part de la cultura de la Comunitat Valenciana? Podría explicar-ho per favor? Gràcies.