divendres, 13 de desembre del 2013

Llums pel valencià

Fem ressò de l'acte Llums pel valencià que organitza El Tempir d'Elx amb la col·laboració de la UMH:

Després de les campanyes reeixides amb el llançament de la samarreta #ésElx i “A Elx, en valencià!”, amb què reivindicàvem l’ús del topònim en valencià Elx -recordem que l’Ajuntament l’ha amagat, i només ha oficialitzat el logo de la corporació en castellà, “Ayuntamiento de Elche”-, des d'El Tempir volem tancar l’any 2013 amb un altre acte que busca la consecució d’un doble objectiu: d’una banda, reivindicar la valencianitat lingüística i cultural del sud valencià i, d’una altra, continuar reclamant que l’Ajuntament de la nostra ciutat faça servir de manera exemplar el valencià en tots els seus àmbits d’actuació.

Així, a fi de sensibilitzar i conscienciar la ciutadania en general, i mitjançant l’impuls d’El Tempir, la Plataforma per l’Ús del Valencià a Elx ha decidit organitzar amb la col·laboració de la Universitat Miguel Hernández al pàrquing d’aquesta universitat (justament davant de l’estació d’autobusos i entre l’IES Misteri d’Elx i l’edifici Torreblanca) la col·locació de més de 1500 espelmes que dibuixaran la imatge “A Elx, en valencià!”, imatge que ha presidit la campanya de la samarreta magenta aquest estiu. A més, les persones que hi vulguen assistir podran apadrinar tantes espelmes com desitgen i encendre-les de manera que a la vesprada-nit es configure una gran mosaic reivindicatiu del desig i de les reivindicacions de la Plataforma per a la nostra ciutat i per al sud mitjançant les espelmes. La idea és que el misssatge que es dibuixarà quede enregistrat amb càmera per tal de fer posteriorment un vídeo publicitari i penjar-lo a la Internet per difondre’l; però, sobretot, l’objectiu és fer una fotografia aèria de l’acte com en el muralmob.
Per tot això, El Tempir us convida a assistir a l’acte, que tindrà lloc al pàrquing de la UMH (davant l’estació d’autobusos) el pròxim 14 de desembre a les 17 h. Per poder participar-hi, cal inscriure’s en aquesta mateixa pàgina i així sabrem la gent de què disposem per apadrinar. També hi haurà una xocolatada popular, que permetrà entrar en calor mentre s’apadrinen (s’encenen) les espelmes. Com més siguem, millor! Us hi esperem!