diumenge, 12 de maig del 2013

Cinema en valencià a Elx

Cinema en valencià a Elx: “Fènix 11.23″, amb Èric Bertran, el 16 de maig a l’Òdeon

Dins del Cicle de cinema en valencià, organitzat per la Universitat Miguel Hernández d’Elx amb la col•laboració d’El Tempir, la Regidoria de Cultura de l’Ajuntament d’Elx, l’Institut d’Estudis Comarcals del Baix Vinalopó, Acció Cultural del País Valencià-Casal d’Elx i el cinema Òdeon, el segon film que s’hi podrà veure serà Fènix 11.23 (trailer) , el dijous 16 de maig, a les 19.30 i 22.00 h, a l’Òdeon d’Elx. Després hi haurà xarrada-col·loqui amb Èric Bertran de 21.30 a 22 h. L’entrada serà lliure però limitat a la capacitat del cinema.
Presència d’Èric Bertran en un col·loqui després de la primera sessió del film

El protagonista real de la història, Èric Bertran, participarà el dijous 16, després de la primera sessió del film (de 21.30 h a 22 h), en un col·loqui sobre la pel·lícula Fènix 1123 que està basada en la seua pròpia història. Així, les persones assistents podran intercanviar opinions amb Èric Bertran sobre el que realment va passar i com es van desenvolupar els fets. Cal destacar que la història d’Èric, que ara ja té 23 anys, ha donat la volta al món a través del seu llibre “Èric i l’Exèrcit del Fènix”, una obra de teatre i ara la pel·lícula que han dirigit Joel Joan i Sergi Lara. Us deixem tot seguit la fitxa tècnica de la pel·lícula.

Fitxa tècnica

Director: Joel Joan i Sergi Lara
Intèrprets: Nil Cardoner, Rosa Gàmiz, Àlex Casanovas, Lluís Villanueva, Roberto Álamo i Ana Wagener.
Durada: 90 minuts
Sinopsi: A la tardor de l’any 2004, Èric Bertran, un nen de 14 anys, crea un web inspirat en Harry Potter i l’Orde del Fènix per defensar la llengua catalana. Una nit, trenta guàrdies civils de la brigada antiterrorista de Madrid irrompen a casa seua i l’acusen de terrorista informàtic. El seu crim: enviar un correu electrònic a una cadena de supermercats demanant l’etiquetatge en català.