dijous, 8 de novembre del 2012

El valencià a Alacant: una història amagada


Un documental que és una novetat a Alacant: El valencià a Alacant, una història amagada. En un format audiovisual, produït pel SEPC (Sindicat d'Estudiants dels Països Catalans) i amb la col·laboració d'entitats com el Departament de Filologia Catalana de la Universitat d'Alacant, amb aquest vídeo podem fer un recorregut per la situació de la nostra llengua a Alacant.

A través de testimonis de gent major que ha viscut tota una història de repressió i prohibició cap al català, fins als testimonis més joves que amb la seua faena dia a dia fan possible la resistència de la nostra llengua se'ns conta, amb aquest documental, una història amagada.

Com el valencià, i amb ell la nostra cultura, han patit la discriminació durant els últims anys i com les noves generacions lluiten per recuperar-lo.

1 comentari:

Anònim ha dit...

M'ha paregut un documental molt interresant i ple d'esperança.M'ha fet que els ulls se 'ompliren de llàgrimes, perque pense que les tradicions no s'han de predre mai.Es el que ens dona la nostra identitat i per això crec que es molt important que no es perda el valencià a Alacant , ni les tradicions pròpies de la nostra cultura alacantina.
Gràcies per haver penjat el documental al blog, eprere que servisca per a que la gent reflexione...
Laura S.